GROOLE

BISTRO


adres: Nowy Świat Street 35, Warsaw

data powstania: 2016

powierzchnia: 65m2

zakres opracowania:
-interior design
-image guidelines for the whole chain
-handbook for franchise partners
-fitted furniture design: bar counter installation, furniture for storing potatoes, tables, coffee tables


Opened in October last year in Nowy Świat Street, the Groole Bistro is a continuation of the brand that has existed and enjoyed great popularity for several years. It is also a model place for new locations for the brand has decided to become a franchise now.

The character of the work on this design was connected not only with architecture, but also, and to a great extent, with marketing. The scope of our work involved:

– analyzing the brand and its current locations (with the differences between them)

– selecting the characteristic elements from the current image and designing new ones, coherent with the brand’s philosophy and its colours

– refreshing the image, foregrounding the strong sides of the brand, and highlighting the new products (the sale of potato vodka has been launched)

– designing a brandbook/a handbook for franchise partners, establishing the values and the guidelines that are to be followed in each newly opened location

– creating a friendly place with a new form and formula, and a fresh character where one can not only have a fast meal, but also sit down and enjoy a drink with friends.

The new interior design is warm and cosy, dominated by wood and the salmon colour taken from the logo and the visual identity of the brand. The atmosphere is enhanced by the lighting and by comfortable loges, which, alongside the bar stools in the window, spice up the central space filled with tables and chairs.

The leitmotif of the interior are boxes painted in the colours of GROOLE, in a variety of configurations – in the role of the suspended ceiling, as a backlit spatial installation on the wall, and, in a more processed form, as the kitchen pass front. The boxes have become an impressive and inseparable element of the whole interior, which is also a simple spatial idea contributing to the unique character of the place.

The heart of the place is the original potato container, designed specially for this occasion. The bistro employees use it several times every day, creating a unique show which lets the guests observe the process of preparing their meals in detail.