Pijalnia Czekolady WEDEL

KAWIARNIA


Projekt wnętrza pijalni czekolady stworzyliśmy w odpowiedzi na konkurs organizowany przez FOORNI dla WEDLA, zorganizowany z potrzeby znalezienia pomysłu na odświeżenie marki Wedel. Brief projektu zakładał zaprojektowanie dwuczęściowej kawiarni z ladą sprzedażową, miejscami do ekspozycji produktów oraz wyodrębnionym miejscem na dłuższe spotkania. Postanowiliśmy stworzyć eleganckie wnętrze, które poprzez odniesienia materiałowe oraz stylistyczne łączyłoby tradycję z nowoczesnością. Białe prostokątne kafelki przywołują skojarzenia z fabryką czekolady, natomiast połączenie różnych gatunków drewna tworzy kameralny i ciepły nastrój uzupełniony dobranym w tym celu oświetleniem.
Sercem drugiej sali jest obszerna grafika przedstawiająca historię Wedla w symboliczny sposób przenosząc nas od czasów najdawniejszych do dnia dzisiejszego.

ZAKRES: PROJEKT WNĘTRZ, GRAFIKA, TWORZENIE MARKi / BRANDING

Comments are closed.